torstai 8. tammikuuta 2009

Töitä, töitä ja töitä

Aloitin työt eilen hämmennyksen vallassa, kun suuri lauma vieraita ihmisiä rynni minua kohti taputtelemaan, tökkimään ja kättelemään. Ihmiset ovat mukavia ja ystävällisiä, ainoana ongelmana on aksentin ymmärtäminen ja harvinaisen huono irkkuhuumori, johon vastaan vielä huonommalla savolaishuumorilla.

Huonoista vitseistä voin kertoa esimerkkinä työkaverin "Onko kiva elää iglussa?" heiton, johon vastasin toteamalla, että jos vielä kyselee niin syötän hänet lemmikkijääkarhulleni. Kun samainen mies kyseli, miten Suomalaistyttöä voi palella sisällä kun kylmempäänkin on tottunut, niin totesin että "Meillä Suomessa taloja lämmitetään ja ne pitävät lämmön sisällään. Te sen sijaan lämmitätte ulkoilmaa, kun taloissanne on kehnot ikkunat ja seinät. Siksi en palele ulkona, siellä on lämpimämpää kuin täällä sisällä". Yksikään irkku ei enää aloita small talkia minun kanssani toteamalla "It´s cold out there, isn´t it?", koska tulen hikisenä ja läähättävänä töihin ja mutisen, että onpa siellä lämmin. Työkaveri rynnistää aina väliin, jos joku aloittaa sillä tavalla keskustelua: "You can´t say that to her, she thinks it summer out there!". Mutta se työasioista.

Talo jossa asun on oikea monikulttuurisuuden kehto. Kolmen talon omistavan irkun lisäksi täällä majailee nyt belgialainen, brasilialainen, kiinalainen ja hännän huippuna hullu finski (eli minä). Kiinalainen pyysi minua eilen päivälliselle kanssaan, eli täällä se tarkoittaa sitä, että siirrän peppuani 5 metriä kyökin puolelle ja lämmitän annokseni mikrossa. Tänään metelöimme kaikki neljä yhtä aikaa pöydässä ja puhuimme puppua.

Mitään järkevää en sitten ole tehnyt, neulomaan en ole päässyt ja elämä kulkee pitkälti bussissa istumisen, nukkumisen ja töissä norkoilun välillä. Koitan ahkerasti käppäillä ympäriinsä, niin saisin syödä enemmän. Kaikkihan sen tietävät, että harrastan syömistä ja olen aina ollut kotona sopivasti ruoka-aikaan, ettei vain jäisi muruakaan saamatta. Irkut ovat ottaneet tavoitteekseen saada "skinny legs":in syömään ja pulskistumaan ja sehän tarkoittaa sitä, että rasvan ja lisättyjen sokereiden lisääntyneen saannin vuoksi kävelen vielä enemmän.

Tänään ei ole kovin idearikas päivä, enkä tosiaan ole mitään erikoista puuhannut. Joten lärpätys sikseen, palailen asiaan sitten kun on jotain jännää asiaakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti