maanantai 26. tammikuuta 2009

Lammashuumoria ja Galway

Viikonloppu jälleen ohi ja palautuminen käynnissä. Uhosin jokin aika sitten, että minähän lähden tästä citystä heti kun pääsen ja suuntaan Galwayhin. Puolen tunnin suunnittelun, työkavereiden ja tuttavien kiusaamisen jälkeen minulla oli lista paikoista, joissa pitäisi käydä ja mitä pitäisi tehdä. Eikun hostellia varaamaan ja listaa tutkimaan. Kun työt loppuivat perjantaina kello 14.30, tämä tyllerö oli jo poninhäntä heiluen karannut kohti auringonlaskua. Reissu oli mukava, mutta sanat eivät riitä kertomaan tarpeeksi. Voisi sanoa, että olen mykistynyt Galways ja Connemaran kauneudesta. Siispä tulette näkemään kuvia, vaikka kuvatkaan eivät täydellisesti näytä kaikkea sitä, minkä minä näin. Itse se on koettava.


Ensimmäisenä iltana rynnistin suoraan syömään ja pubiin, koska työkaverit olivat kehottaneet tekemään niin. Guinness oli halvempaa, mutta ei kyllä parasta maistamaani. On olemassa kahdenlaista Guinnesia: Hyvää Guinnesia ja Vielä Parempaa Guinnesia. Parhain pintti on tähän mennessä ollut Guinness Storehousessa, joten rima on korkealla. Siinä sivussa kuuntelin mukavaa musiikkia ja vaihdoin muutaman sanasen paikallisten kanssa. Galwayssa porukka on vielä leppoisampaa kuin Dublinissa ja sain koko reissun huudella tervehdyksiä ja vilkutella kaikille vastaantulijoille. Jäi hyvä mieli.



Paikallinen bändi The Kings Headissa

Seuraavana päivänä oli vuorossa Connemaran reissu, jonne keksin lähteä (yllätys yllätys) viiden minuutin miettimisen jälkeen. Istuin bussissa koko päivän kuuntelemassa kuskin hillitöntä läpän heittoa, joista lammasvitsit nousivat suosikeikseni.


"Mitä lampaita nuo ovat, joilla on sinistä maalia takamuksessa?" -"Sinisiä lampaita!"


"Entä nuo tuolla takana, joilla on pinkkiä maalia selässä?" -"Pinkkejä lampaita!"


"Entäs miksi sanotaan noita, jotka ovat tuolla mudassa?" -"Likaisiksi lampaiksi!"

"Okei okei, sininen lammas on poikalammas. Pinkki lammas on tyttölammas. Ne lampaat, joissa on molempia värejä, ovat homolampaita."


(Tähän väliin selvennyksenä sanottakoon, että lampaanomistajat merkkaavat omat lampaansa näillä kahdella värillä. Omistajan tietää maalitäplien paikoista ja väristä. Kaikki lampaat lasketaan samoille nummille ja sitten kun on aika keriä ne, isännät keräävät kaikki lampaat yhteen paikkaan ja erottelevat omansa maaliläkkien perusteella.)



"Tiedättekö, miten nuo lampaat pysyvät pystyssä tuolla vuoren rinteillä?" -"Niillä on toisen puolen jalat pidemmät! Kun ne tulevat alas, ne pyörivät ympyrää!"



"Nämä lampaat ovat tappajalampaita. Välttäkää katsekontaktia. Toistan, välttäkää katsekontaktia! Ne vaanivat saalistaan! Ne luulevat tätä bussia jättilampaaksi, joten olemme niille uhka."


"Katsokaa nyt tuotakin, joka makaa keskellä tietä ja märssyttää jotakin. Se syö edellisen bussimme renkaiden jäännöksiä. Jos näette eksyneitä turisteja jossain, niin kertokaa. Ei tee hyvää firman maineelle, että bussi syötiin ja 30 turistia katosi."




Se lammashuumorista, siirrytään nyt niihin kuviin.



Vanha luostari




Maisemaa Connemarassa



Congin kylästä



Congin kylästä tämäkin







Connemaraa taas


"Hmm.. Tämä tyttöhän onkin aika herkku!!"


"Maistetaan!!" Ja hymyhän ei hyydy, vaikka hevoset söisi.



Salthill, Galway



Se pakollinen Gladdagh



Että sillä ja tavalla. Näihin tunnelmiin päättyy tämä kuvatuokio. Myöhemmin ehkä lisää kuvia, niitä kyllä piisaa..

3 kommenttia:

  1. Hyviä vitsejä, ei yhtään kuivia ainakaan...

    VastaaPoista
  2. Oi ku on hienon kivan näköstä, siellähä on kesä melkee jos käy vertaa... :D

    VastaaPoista
  3. Helkatin hienoja kuvia siulla... :)

    VastaaPoista